Kender du legenden inden for argentinsk rock?

Kender du legenden inden for argentinsk rock?

Rodolfo Páez, bedre kendt som Fito Páez, er en argentinsk sanger, komponist, musiker og filminstruktør. Han var medlem af den såkaldte rosarina trova (det er navnet på en musikalsk bevægelse inden for argentinsk rock). Han har fået tilnavnet ’trubaduren’ og er en af ​​de vigtigste repræsentanter for rock i landet. Udover sin karriere som musiker så har han vovet sig ud i at være filmskaber, manuskriptforfatter og romanforfatter.

By Manucalderon94 - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26277876

Først havde han en modkulturel periode, der blev rost af kritikerne. Sidenhen opnåede kunstneren endelige sit internationale gennembrud i begyndelsen af ​​halvfemserne. Det skete da han udgav albummet 'El amor post del amor' (1992) og 'Circo beat' (1994). Begge albums blev til store succeser og der blev solgt mere end en million eksemplarer af bare det første album.


Han har opnået et stort antal anerkendelser, herunder en Grammy for "Best Latin Rock or Alternative Album" i 2021 for sit album "The conquest of space”. Derudover har han vundet otte Latin Grammy Awards!


I dag linker vi til en af Fito Paez’ sange, som han har dedikeret til hans datter Margarita. Han har datteren med sin tredje kone Romina Ricca, der er skuespiller. Datteren har samme navn som Paez’ mor – pianisten Margarita Zulema Ávalos de Páez.


Hvad synes i om sangen?


 

https://www.youtube.com/watch?v=r8oWe1zCLK0