I Murcia er en af julefavoritterne de lækre tortas de recao. De er populære, elsket og fylder butiksvinduerne i bagerier og har altid en plads på markederne. Det er også en af de opskrifter, hvor hver familie har deres egen særlige familieopskrift, som går igen generation efter generation. Opskriften er enkel, småkagerne er rustikke og den karakteristiske aroma er nostalgisk for alle os, som er vokset op med tortas de recao.
Forberedelser:
Opvarm olien og forvarm ovnen på 200 grader med over- og undervarme.
Kom hvedemelet i en ildfast skål eller en anden skål, der kan tåle varme. Når olien koger, skal det hældes over melet.
Bland melet og olien med en træske.
Tilføj de resterende tørre ingredienser til skålen: sukker, revet citronskræl, mandelmel. Bland godt.
Tilføj de flydende ingredienser: appelsinjuice og anis. Bland det godt indtil det får samme konsistens som på billedet.
Lav små kugler af dejen og placer dem på en bageplade med bagepapir, som er smurt med olie.
For at skabe den rigtige form, så skal man trykke lidt midt på kuglerne, så siderne kommer til at være lidt højere end midten.
Drys småkagerne med hakkede mandler eller andre nødder. Sæt småkagerne i ovnen og lad dem bage indtil de er blevet gyldne.
Når kagerne er taget ud og mens de stadig er varme, så skal der et lille skvat honning på småkagerne. Lad dem herefter køle af.