De nicaraguanske tamales (også kaldt nacatamales) er lidt anderledes end dem vi kender. Man tager et bananblad, fylder det med masa og andet fyld såsom kød, grøntsager, ris, achiote eller andre ingredienser.
De traditionelle nicaraguanske tamales er perfekte til søndagsmåltidet fordi de er så store. En rigtig nacatamal skal nemlig være meget stor og bundet ind i bananblade. Masaen er meget fin og hjælper med at samle ingredienserne i tamales, som bl.a. kan bestå af marineret svinekød eller kylling, en håndfuld ris, kartoffelskriver, tomatskiver, en kvist mynte, rosiner, blommer, oliven, nødder, chili og stykker af svinekæbe. Oftest serverer man tamales med brød til. En ting er i
hvert fald sikkert. Nicaraguanerne elsker deres nacatamales og de spiser dem med glæde derhjemme, men også til fester.
Her er opskriften på tamales, som vil give dig lyst til at gå i gang med det samme. Det er et større stykke arbejde, men det kan være en sjov aktivitet for hele familien. Så tag hænderne op af lommen og gå i gang med at tilberede tamales allerede nu.
Ingredienser
Fyldet:
200 g svinekæber skåret i tern
1 kg grofthakket revelsben
3 skåret tomater
1 hakket stort løg
1 hakket rød peberfrugt
6 fed pillede hvidløg
1 spsk. achiote opløst i vand
2,5 dl appelsinjuice
Salt
1 tsk. peber
Til masaen:
1 kg majsmel til tortillas
7,5 dl varmt vand
Saft fra 1 appelsin
7,5 dl smeltet svinefedt
Salt
Hovedingredienser:
300g skyllede ris
2 skiveskårne kartofler
3 skiveskårne tomater
1 stort skrivekåret løg
12 myntekviste
1 dl oliven
1 dl svesker
1 dl blomme
1 dl rosiner
0,5 dl nødder
0,5 dl kapers
0,5 chili
Andre ingredienser:
2 eller 3 ruller rengjorte bananplade
Snor til at binde tamales
Tilberedelse: