Vidste du at september er den måned, hvor mange latinamerikanske lande fejrer uafhængighedsdag?

Vidste du at september er den måned, hvor mange latinamerikanske lande fejrer uafhængighedsdag?

Mange latinamerikanske lande fejrer d. 15. september deres uafhængighed fra Spanien, som skete i 1821 Mexico, Nicaragua, Costa Rica, El Salvador, Guatemala og Honduras. Chile fejrer dagen d. 18. september.

 

I hele september måned fejrer disse lande uafhængigheden med helt unikke traditioner. Traditionerne spænder lige fra parader, mad, musik, fyrværkeri til dans på gaden og taler fra offentlige myndigheder samt militære parader for at markere dagen.


På den ene side så fejrer alle landene denne dag meget ens, men på den anden side har hvert land også nogle unikke ting, som de gør netop denne dag:

 

Chilenerne flager stolt på torve, samles for at fejre dagen med deres kære og deler piscos, asados og empanadas. Derudover danser de deres nationaldans ’la cueca’

 

Mexicanerne fejrer ’el día del grito’ (skrigens dag), hvor de mødes på vigtige torve for at huske ’uafhængighedsskriget’ fra præsten Miguel Hidalgo. Skriget var med til at markere begyndelsen på den nationale afkoloniseringsproces.

 

Børnene i Guatemala begynder på forhånd at forberede sig til festlighederne på uafhængighedsdagen. Her øver de danse og musikalske forestillinger, som de opfører på den store dag.

 

Honduras begynder allerede at fejre uafhængighedsdagen tidligere, da de den 6. september markerer ’el Día de la Bandera’ (nationalflagets dag) og fortsætter med festlighederne indtil d. 15. september. De laver parader på flere gader i hele landet.

 

I Costa Rica fejrer de uafhængighedsdagen allerede d. 14. september om aftenen med ’el Desfile de Faroles’ (lanternernes parade), hvor de har en parade med hjemmelavede lanterner.

 

I El Salvador og Nicaragua begynder festlighederne med en stor parade, hvor skoler fra hele landet er med til at danse og marchere.

 

Juli er en anden vigtig måned i hele Latinamerika, eftersom Colombia, Venezuela, Ecuador, Panama, Bolivia, Argentina og Peru fejrer deres uafhængighedsdag på forskellige datoer i løbet af måneden.