Har du set verdens største spejl?

Har du set verdens største spejl?


El espejo de Uyuni er skabt af naturen og anses for at være Bolivias vigtigste turistmål med omkring 300.000 turister om året og er desuden blevet anerkendt som ”Den bedste naturlige turistattraktion i Sydamerika” af World Travel Awards i 2019. El espejo de Uyuni var det første af de 25 naturvidundere, som blev nomineret af magasinet Rough Rides. El espejo de Uyuni, som er det største spejl i verden, blev allerede set fra himlen af astronauten Niel Armstrong i 1969 fra Apollo-rumskibet, hvor Niel var forbløffet over at se et skinnende spejl på Jorden. Senere besøgte han personligt el espejo de Uyuni.

Ifølge legenden bevægede vulkanerne nordøst for el espejo de Uyuni (Cusco, Cosuña, Coracora y Chilima) sig mod dalen. På vejen mødte de alle en smuk kvinde ved navn Tunupa, men det var Cosuña, der endte med at blive forelsket og danne familie med hende. Efter en tid begyndte Cosuña, der var forblændet af den ubegrundede jalousi over sin nabo Cusco at slås. Dette fik Tunupa til at efterlade sin søn i sin fars arme. 

Da Coracora så at Cosuña og Tunupa var gået fra hinanden, benyttede han lejligheden til at tage kvinden på en lang rejse til Salinas og Tagua. Kort tid efter blev deres lykke dog igen ødelagt af Coracoras jalousi. Denne gang prøvede Tunupa at forlade Coracora for at tage af sted sammen med Chilima, men det fik Coracora og Chilima til at kæmpe til døden. 

Chilima blev vinderen, men fik så alvorlige skader, at det forhindrede ham i at bevæge sig. Tunupa sad ved hans side og hun var i stor smerte fordi hendes barm var fuld af mælk, som var til den søn, som hun havde forladt. Da hun ikke kunne amme, så løb mælken i stedet ud og skabte saltsøen.