I Honduras regner det fisk!

 I Honduras regner det fisk!

Ja, du læste rigtigt, det regner fisk. I den lille by Yoro i det nordlige Honduras opstår der et mærkeligt fænomen, hvor gaderne mindst en gang om året under overgangen fra forår til sommer er oversvømmet med små sølvfisk også kendt som ”caídos del cielo” (faldet ned fra himlen).


I 1970 sendte National Geographic forskere til Yoro for at undersøge fænomenet. Deres rapport afslørede, at fiskene var omkring 6 centimeter høje og var blinde.

Eksperterne formåede at identificere arten af fiskene, men fandt ingen registreringer af dem i nærliggende vandkilder.


Forskerne fandt ud af, at det er ferskvandsfisk. De bliver altid fundet levende og er ikke af samme art af fisk, som findes i regionen.


”Faldet ned fra himlen”-fiskene er samme art og størrelse som sardiner.


Forskerne giver mange forklaringer på ”fiskeregnen” i Yoro, men for beboerne i Yoro er det et ”guddommeligt mirakel” og en velsignelse fra gud, der er givet til befolkningen i området. Her menes det, at velsignelsen kommer fra præsten Manuel de Jesús Subirana, der betragtes som en helgen af mange honduranere.


På trods af at der er mange teorier om dette fænomen, har ingen videnskabsmand indtil nu været i stand til at forklare det helt præcist!


Hvilken teori har du? Hvad er den mest sandsynlige årsag til fiskeregnen?


Vi giver dig svaret i næste uge!