Kender du den første originale Netflix-serie som blev produceret i Spanien?

 Kender du den første originale Netflix-serie som blev produceret i Spanien?

Omstillingsdamerne (Spansk titel: Las chicas del cable) har været en succes siden den havde verdenspremiere d. 28. April 2017. Serien er skabt af Ramón Campos, Gema R. Neira og Teresa Fernández. Hovedpersonerne er de meget kendte skuespillere Blanca Suárez, Maggie Civantos, Martiño Rivas og Yon González!!!

By Fred Romero from Paris, France - Madrid - Puerta del Sol, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=65736204

Resumé

 

“I 1928 begynder et moderne teleselskab at operere i Madrid. Serien beskriver hvordan livet ændrer sig for fire unge kvinder fra forskellige dele af landet, når de begynder at arbejde som telefonoperatører i virksomheden. De føler sig bundet på forskellige måder af deres familie, kærester og oplevelser. De fire piger kæmper for at forsvare deres ret til frihed.” 

 

Et af temaerne i serien er venskab. Man kan se hvordan hovedpersonerne har et sammenhold og støtter hinanden til enhver tid, til trods for alle de problemer der opstår. Et andet vigtig tema er kampen for lighed, hvilket løbende kan ses på den måde, de giver udtryk for ligheden mellem begge køn.

 

Omstillingsdamerne blev optaget med henblik på, at kvinder skal føle sig magtfulde, modige, uafhængige og frie uden at skulle være afhængige af andre, for at opnå det de sætter sig for og forsvare der idealer. 

 

Takket være den succes som serien opnåede, blev den amerikanske virksomhed opmuntret til at støtte andre spanske produktioner såsom bl.a. 'La Casa de Papel', 'Élite' og 'Alta Mar', som også har opnået stor omtale blandt seerne.