Kan du lide moderne spansk musik?

 Kan du lide moderne spansk musik?

Sangerinden Rosalía Vila Tobella er blevet en af de mest internationale kendte spanske sangere i moderne tid, da hun har formået at nå alle verdenshjørner med sin musik.

 

Rosalía blev født i en lille by med kun 8.000 indbyggere. Byen hedder San Esteban de Sasroviras og er i Barcelona. Hun bor i øjeblikket i USA.

 

Rosalía graduerede med en kandidatgrad i flamenco- og musikproduktion i 2017. Samme år udgav hun sit

første album ”Los Ángeles” i flamenco-genren. Hendes andet album ”El Mal Querer” var faktisk hendes speciale, da hun skulle afsluttet universitet.

 

Flamenco er en inspirationskilde for den catalanske sangerinde og hun føler absolut hengivenhed til flamenco-sangeren ’Morente’, som hun betragter som en lærer. Blandt de mange flamenco-sangere, som de begge har delt scene med, er 'El capullo de Jerez' blandt de helt store navne.

 

I sangen 'Aunque es de noche' bruger Rosalía flere vers fra digteren San Juan de la Cruz. Nogle af disse vers har Morente også benyttet, for at vise en autentisk hengivenhed til digteren. Ideen med sangen er: ”at bruge natten som metafor for det ukendte og det skal forestille en fejring af døden som en del af livet”

 

  1. 1. februar 2021 havde hun i løbet af hendes karriere vundet 10 latinske Grammys, én MTV European MusiC Awards og to MTV Video Music Awards.

 

Udover at være en fantastisk sangerinde, så er hun også en rigtig dygtig skuespillerinde. Desuden er hun også en Almodóvar-pige, eftersom hun var med i den seneste film ’Dolor y Gloria’ fra den berømte spanske filminstruktør.