Costaricansk casado

Hvem vil gerne prøve noget velsmagende fra Costa Rica?

Det her en af Costa Ricas mest kendte og lækre retter, som altid gør en utrolig mæt med en masse forskellige lækre smage!

 

Legenden siger, at dette er en typisk ret for nygifte, fordi de endnu ikke kender hinandens gastronomiske smag særlig godt. Her kom ideen med at blande forskellig slags mad og salat i én enkelt ret for at finde ud af, hvilken smag de hver især har.

Velbekomme!

 

Tilberedning:


  1. Krydr koteletterne med salt, peber og hvidløg. Opvarm et par spiseskefulde vegetabilsk olie i en stegepande med middel varme. Steg koteletterne på begge sider indtil du synes de er færdige og tag dem herefter af panden. Tilsæt 2,5 dl oksekødbouillon i panden, bring det i kog og reducer det til 1 dl.
  2. Steg madbananerne i en anden stegepande sammen med olie indtil de er gyldenbrune.
  3. Bland salat, gulerod, tomat, salt, peber og vinaigrette.
  4. Dæk fire store tallerkener med bananblade og arranger dem på en tilbydende måde sammen med alle elementerne: én kotelet på hver tallerken med lidt sauce. Ved siden af placerer du de stegte madbananer, salat, ris og bønner, stegt eller hårdkogt æg, friskost og en bunke tortillas.
  5. Server det sammen med en kop god costaricansk kaffe eller en kold øl