5 spændende facts om Juan Luis Guerra!

5 spændende facts om Juan Luis Guerra!

Juan Luis Guerra er en dominikansk sanger, sangskriver, arrangør, musiker, producer og forretningsmand. Han har solgt mere end 70 millioner plader, som har vundet adskillige priser. Heriblandt har han vundet 21 Latin Grammys, to amerikanske grammys og tre Latin Billboard Awards.


 

Den dominikanske snager er normalt helt opslugt af bachata-genren, men hans musik er også en 

By Lunchbox LP - Flickr: Juan Luis Guerra en Acceso Total, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16834592

blanding af forskellige andre rytmer og genrer såsom salsa, merengue, ballade og bolero. Han har endda også inkluderet rytmer fra pop, jazz og rock and roll i nogle af hans sange. Disse sammenblandinger giver hans musik et helt specielt særpræg…

 

Vidste du at:

  1. hans sang ”Ojalá que llueve café en el campo” og albummet af samme navn, var dem som gav ham hans internationale gennembrug. Sangen har endda været brugt som covernummer af både musikgruppen Café Tacuba og sangeren Rosario Flores.

  2. han i 2008 modtog en ”Mousecar” fra Disney. Omgivet af karaktererne Mickey, Minnie, Anders og Andersine modtog han Disney-ækvivalenten til en Oscar eller Grammy, som anerkendelse for hans store bidrag til latinsk musik.

  3. selvom han er meget genert, så mødte han i starten af 80’erne Nora Vega, der var designstuderende. De endte med at date i fire år inden de giftede sig. I dag har parret været gift i næsten 40 år og har to børn sammen: Jean Gabriel og Paulina.

  4. han i 1991 grundlagde ”Fundación 440”, som er en fond, der støtter de personer, som har mest brug for det i hans hjemland, Den Dominikanske Republik. I 1999 valgte han at ændre fondens navnet til ”Fundación Juan Luis Guerra”. 15. september 2008 blev han udnævnt til UNESCOs pris ”Kunstner for fred”, som var en anerkendelse af hans indsats for at hjælpe børn med handicap og børn i nød.

  5. han har lavet duetter med andre musikere såsom Alejandro Sanz, Luis Fonsi, Jesse & Joy og Enrique Iglesias.

 

Kender du denne sang?

 

https://www.youtube.com/watch?v=4DO8GsIYfhQ