Sopa Borracha

 Har du været til en fest, hvor du fik serveret den lækre dessert sopa borracha?

I Panama er det utænkeligt at holde en fest uden at tilbyde sopa borracha. Man kan altid finde den lækre kage i en buffet uanset om det er på markeder eller restauranter. Kagen er også populær i Puerto Rico og Nicaragua, hvor den har samme navn.


Den kan også findes til dåb, bryllupper, fødselsdage og afskedsfester. Man kan derfor sige, at enhver mulighed der kommer for at spise sopa borracha, bliver brugt. Når man tager mængden af alkohol i betragtning, så er det let at forstå, hvordan kagens navn opstod. Kagens navn kan nemlig oversættes til noget lignende ’fuldesuppen’ på dansk. 

Selvom kagen har mange ingredienser, så er tilberedningen ikke så kompliceret. Det vigtigste er, at man bager den godt, så den får en unik og lækker smag. 


Hvis du gerne vil prøve denne lækre dessert, men ikke ved hvordan du laver den, så skal du ikke bekymre dig. Vi guider dig igennem opskriften trin for trin.

Forberedelse:


1. Læg rom, brandy, svesker og rosiner i en beholder. Lad det trække.


2. Pisk hviderne i en anden skål indtil de er stive. Tilsæt herefter æggeblommer og hæld sukkeret i lidt efter lidt.


3. Tilsæt sigtet mel og bagepulver. Tilføj også salt, citronskal og vanilje. Vend det forsigtigt med en spatel.


4. Hæld blandingen i en smurt form og drys mel henover. Bag kagen i 30 minutter. Man kan bruge en tandstik i midten for at se om kagen er færdigbagt.


5. Kom vand, 3,5 dl sukker, kanel, citronskiver og kryddernelliker i en gryde og kog det ved svag varme indtil det konsistensen er tyk. Lad det herefter siruppen køle af.


6. Når siruppen er kølig tilsættes sveske- og rosinblanding. Bland det godt.


7. Når kagen er kold, skal den tages ud af formen og skæres i firkanter. Herefter lægges de på en bakke og bades i siruppen. Lad det stå i køleskabet i ca. 5 timer, så kagen bliver godt fugtet.


8. Server kagen med frugterne og siruppen i et glas. Velbekomme!