Har du hørt Juanes sange?

Har du hørt Juanes sange?

Juan Estebán Aristizábal Vásquez er født d. 9. august i 1972 i Medellín, Colombia. Han er også kendt som Juanes og er en colombiansk guitarist, sanger, sangskriver og aktivist. Han fik sit internationale gennembrud i begyndelsen af 00’erne med hans lidenskabelige sange om romantisk kærlighed og social kamp.

 

Juanes far og brødre lærte ham at spille på guitar, da han var syv år gammel. Han begyndte hurtigt at spille traditionelt musik fra Colombia. Senere blev han vild 

By LivePict.com, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8400941

med rock and roll og i 11 år var han sanger og guitarist i bandet Ekhymosis, der var et heavy metal band med en stor fanskare i Colombia. Han rejste til Los Angeles i 1999 for at forfølge hans drøm om en solokarriere.

Han debuterede sin solokarriere med albummet Fíjate bien, som fik stor succes og vandt tre latinske Grammy’s, hvoriblandt en af dem var for bedste nye kunstner. Juanes havde endnu mere succes med hans andet album, som var det fantastiske og energiske album un día normal. Det andet album inkluderede bl.a. sangene ’A Dios le pido’, som var en sang om fred og ’Fotografia’, som var en duet med den canadiske popstjerne Nelly Furtado. Un día normal vandt 5 latinske Grammy’s herunder årets album, årets indspilning og årets sang. Hans tredje album Mi Sangre modtog også flere latinske Grammy’s.

 

Juanes havde en passion for musik, der var lige så stor, som hans bekymringer for Colombia. Hans sange var inspireret af cumbia, tango og regional musik fra hans hjemland og han udførte filantropiske arbejde, hvor han fordømte vold i verden og håbede på en bedre fremtid. I 2006 valgte han at grundlægge hjælpeorganisationen Mi Sangre, der hjælper med at udrydde landminer samt støtter ofre for landmineulykker. Derudover er Parque de la Paz Juanes blevet indviet i Juanes hjemby Medellín. Det er en park med særlige faciliteter for mennesker med handicap.


Jaunes har lavet La Camisa Negra og A Dios Le Pido, som vi alle kender. Efter han har eksperimenteret med forskellige former for musik, så er han i dag vendt tilbage til hans rødder med et album, der hylder alle de kunstnere, som har været med indflydelsesrige i hans liv. Det spænder lige fra Joe Arroyo, Bruce Springsteen, Bob Marley, Juan Luis Guerra til Fito Páez.


https://www.youtube.com/watch?v=IM3BVGLQdog