Charquicán er en meget sæsonbestemt ret i Chile i forhold til råvarerne. Retten kan dog laves uanset årstiden. I sommeren er det sæson for grønne bønner, ærter og majs og de tilsættes derfor med de andre grøntsager i opskriften. I vinteren bliver retten ofte lavet med græskar og kartofler.
Navnet stammer fra charqui-kødet fra Sydamerika. Charqui-kød er røget og tørret kød, som kommer fra området ved Andesbjergene. Denne slags kød kan
bl.a. være hestekød, oksekød og endda fisk. I dag er det mere almindeligt at bruge friskt kød, men navnet hænger stadig ved.
Hvis du vil smage den bedste Charquicán med tang i dit liv, så kan du smage det ved Cochayuyo-festivalen hver vinter i Pichilemu i Chile.
Dette er helt bestemt en glimrende undskyldning for både og rejse og spise lækker mad på samme tid!
Ingredienser:
1 finthakket løg
2 fed finthakket hvidløg
500 g hakket eller små stykker oksekød, kylling eller kalkun
250 g skrællet græskar skåret i tern
5-6 mellemstore til store skrællede kartofler i tern
4,5 dl grøntsagsbouillon eller vand
1 tsk sød paprika
Ét nip spidskommen (valgfrit)
1/2 tsk tørret oregano (valgfrit)
2,5 dl majs, ærter eller grønne bønner (det må gerne vær fra frost)
salt, peber, olie
4-6 æg til servering (valgfrit)
Forberedelse: