Vidste du at Uruguays karneval er det længste i verden?

Vidste du at Uruguays karneval er det længste i verden?

Musik, fantasi og farver er karnevalets midtpunkt. Karnevalet begynder d. 21. januar og slutter først midt i marts, hvilket vil sige at karnevalet er 41 dage lang.

 

Karnevalet mangler ikke begivenheder, da de har masser af forestillinger med murgas, parodier, komikere, revyer og optog, som foregår på gaderne i Montevideo, men også på Teatro de Verano, hvor den officielle konkurrence for karnevalsgrupperne finder sted. Det er 

By Jimmy Baikovicius from Montevideo, Uruguay - Desfile de Llamadas 2020 - Barrio Sur - Montevideo - Uruguay | 200214-1020951-jikatu, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=87407841z

alle forestillinger, hvor der fokuseres på musik, makeup, sangtekster, dans og kostumedesign. Hver nat er der omkring fem grupper, som kæmper om juryens stemme.

Desfile de Llamadas (d. 4. og 5. februar) er en af de parader, som er man ser mest frem til ved karnevalet i Montevideo. Paraden finder sted i bydelene Los Barrios Sur og Palermo. Optoget viser hvordan de sorte slaver samlede sig uden for byen i 1700 og 1800-tallet. Tilskuerne får alt til at vibrere med afrikansk trommedans, som især bliver laver med tre type af congatrommer: tumba, conga og quinto. I optoget kan man høre mere end 2.000 trommer samtidig.

 

Karnevalets besøgende kan også besøge Museo del Carneval, som har en samling af objekter, kostumer, modeller, billeder og information fra pressen om karnevalets historie.

 

Det anslås at det uruguayanske karneval sælger flere billetter end alle sport- og kulturbegivenheder i Uruguay tilsammen gør. Dette er også gældende for fodbold, som er den mest populære sport.